Оставиха за постоянно в ареста двама от маскираните обирджии на денонощни магазини

Пловдивският районен съд остави за постоянно в ареста двама от маскираните обирджии на денонощни магазини в града под тепетата, които бяха задържани за 72 часа с постановление на прокуратурата. 22-годишният Стилиян Барев и 18-годишният ученик от Професионалната гимназия по машиностроене Милен Джундрин са обвинени за кражби на маркови стоки и пари със заплахи и сила. За извършеното от тях престъпление законът предвижда наказание от 3 до 10 години затвор.

В съдебната зала стана ясно, че Стилиян е извършвал грабежите, по време на изпитателния срок на друга присъда. Той живеел с баща си, а майка му отдавна била в чужбина. Съдът прецени, че са налице всички предпоставки, предвидени в закона, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата младежи - задържане под стража.

Събраните на този етап доказателства по делото обосновават в достатъчна степен, че именно Стилиян Барев и Милен Джундрин са извършителите на грабежите на два денонощни магазина в Пловдив - на бул. "Руски" на 20 януари и на бул. "Източен" на 28 януари. Съдът прецени също, че има реална опасност те да извършат и друго престъпление, ако спрямо тях бъдат взети по-леки мерки за неотклонение от задържане под стража.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив на 9 февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони