Оставка подаде шефът на ДФ „Земеделие“, започва проверка във ведомството (ОБЗОР)

Порожанов напуска след искане на аграрния министър

Оставка подаде изпълнителният директор на Държавен фонд “Земеделие” Румен Порожанов. Причината – служебният министър на земеделието и храните Христо Бозуков поиска оттеглянето на началника на среща в сградата на МЗХ.

“Причината е назряло обществено недоверие към ДФ “Земеделие”, съмнение в легитимността на избора на изпълнителния директор и решение на съда да възстанови предишното ръководство”, обясни позицията си проф. Бозуков. Той допълни, че е получил сигнали от бенефициенти за нередности при проекти и е необходимо да се направи цялостна ревизия на фонда. След това министърът даде час на Порожанов да напусне поста си.

Малко по-късно от ДФ “Земеделие” обявиха, че началникът им е изпълнил искането.

“Във връзка с официално поисканата от министъра на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков оставка на изпълнителния директор на ДФ ,,Земеделие” Румен Порожанов и предизвикания медиен интерес Ви информираме, че Румен Порожанов е подал своята оставка”, гласи официално разпространената информация.

По-късно се оказа, че оттеглянето на шефа на фонда няма да стане веднага, защото за това управителният съвет трябва да е в пълен състав. В УС влизат и зам.-министри от различни ведомства, които все още не са назначени от служебния премиер Огнян Герджиков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.