Осъдена за двойно убийство загина, разкъсана от влак

На 24 септември жена се хвърля на релсите под бързия влак София-Видин в района Враца. Разкъсаното тяло е разпознато – загиналата е 50-годишната Виолина Лалковска, излязла 2 седмици по-рано от Сливенския затвор, където лежала за двойно убийство.

Развръзка на кошмар, разтърсил Враца преди 27 години 

Виолина Лалковска заклала бабата и дядото на певицата Белослава

Сама показва къде е ножът

Разпознато е разчлененото тяло на жената, която се хвърли на 24 септември под бързия влак Видин-София в района на Враца. Самоубийцата е 50-годишната Виолина Лалковска. Две седмици по-рано тя излязла от Сливенския затвор, където лежала с доживотна присъда за двойно убийство, превърнало се в кошмар за жителите на Враца преди 27 години.

Жертвите на Лалковска – Венета (76 г.) и Кръстьо (82 г.) Стоянови, са бабата и дядото и на известната певица Белослава, родители на нейния баща – психиатърът д-р Борислав Стоянов. На 11 декември 1997 г. телата на двамата пенсионирани учители Стоянови са намерени в жилището им на врачанската улица "Алеко Константинов". Двамата са заклани и ръгани с нож, а стените и подовете във всички стаи на апартамента им са оплискани и изрисувани със свастики и сатанински символи. Първоначалната версия на полицията е, че извършителите са скинари или наркомани.

Много бързо обаче криминалистите стигат до 23-годишната Виолина. Младата жена била наета от д-р Стоянов като домашна помощничка да се грижи за възрастните му родители във Враца. Тя прави пълни самопризнания. В опит да се защити твърди, че старците се отнасяли с нея като робиня, плащали ѝ малко, а за капак – 82-годишният Кръстьо се опитал да я изнасили и затова грабнала ножа. Виолина отвежда разследващите до безлюдно място в прохода „Вратцата“, където те намират останки от изгорелия плик с окървавените ѝ дрехи, чехли и ловджийския нож, с който е извършено клането.

Оказва се обаче, че Виолина е лежала в лудница с установена шизофрения. По време на дълъг съдебен процес заключението на психиатрите е, че е разбирала какво върши и окончателно през 2007 г. тя получава доживотна присъда. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право