Осъдиха апаш, опитал да запали човек, на две години подписи и беседи

Присъда „пробация” наложи Районният съд в Монтана на криминално проявен мъж, в който в изблик на гняв залял с бензин и се опитал да подпали свой съсед в монтанско село.

Кошмарната сцена се разиграла през февруари тази година в село Охрид, на 22 км от Монтана. 48 годишният Цветан Тодоров няколко дни се бил отдал на гуляи, които прекъсвал само за сън и да се скара с някой от съседите или минувачите по пътя. По обед на 5 февруари пиенето му свършило и той отишъл до близката къща на Бойко К./ 62 г./ и поискал от него ракия. Комшията обаче отказал да му даде от алкохолните си запаси и Цветан побеснял. Той полял с бензин съседа и се опитал да драсне клечка кибрит, но за щастие не успял да я запали и човекът избягал.

Извиканите полицаи задържали пияния и срещу него започнало досъдебно производство. Пред съда Цветан Т. се призна за виновен и сключи споразумение за 2 години пробация, през които два пъти месечно ще полага подписи в кметството и ще беседва с пробационен работник за вредата от пиянството.

„Цветан не е лош човек, макар че е инвалид лятно време работи като козар. С пенсията и труда си помага на доведената си дъщеря да учи. Но като се напие един-два пъти в годината става страшен! Да не си насреща му!”, коментираха местни жители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право