Осъдиха библиотекарка, присвоила пари

Снимка: Архив

Условна присъда от 8 месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок за присвояване на средства от Народно читалище “Надежда 1869” в Градец  получи библиотекарката, съобщава Дарик.

Присъдата бе произнесена от Районния съд в Сливен. Надежда Х., твърди обвинението, е отмъкнала общо 3 676 лева от касата на читалището. Парите били за заплати осигуровки и работно облекло. Далаверата е извършвана в продължение на повече от две години-  от януари 2012  до септември 2014 година.

Библиотекарката въвела собствен прочит на разпоредбите и обявила пред председателя на настоятелството на читалището, че законови промени налагат нейната заплата и възнаграждението на… хигиенистката да бъдат увеличени. После по собствено усмотрение започнала да „щипва” от касата на читалището. После напуснала работа.

Липсата на парите била установена след ревизия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „Условна присъда от 8 месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок за присвояване на средства от Народно читалище “Надежда 1869” в Градец получи библиотекарката“ Условия,условности,условна „присъда“! Бългерия условна и кретаща нещастно! Скърцаща от неразбории.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.