Осъдиха българин за извършена кражба от банка в Словакия

Мъжът разсеял служителката и пъхнал в ръкава си 800 евро

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура - Павликени и постигнато в съдебната фаза споразумение, български гражданин е осъден за извършена кражба в Словакия. Наложено му е наказание 2 години и 11 месеца лишаване от свобода.

Досъдебното производство е образувано в Районна прокуратура - Павликени по изпратена по компетентност от Великотърновската окръжна прокуратура тяхна преписка по повод материали, изпратени чрез трансфер на наказателно производство с акт на прокурор при Окръжна прокуратура гр.Галанта, Словашка република.

Пред българският съд, С. Г. се признал за виновен за това, че на 13 ноември 2014 г. в гр. Галанта, Словакия, отнел от служителка на банка банкноти в размер на 800 евро, равняващи се на 1564,66 лева.

През 2014 г. обвиняемият пътувал заедно с познати с автомобил от Германия за България.В злополучния ден преминавайки през Словакия, трябвало да заредят автомобила с гориво и да пазаруват, но не разполагали с евро, а само с британски лири. Обвиняемият влязъл в банка, насочил се към каса, подал на служителката 1500 британски лири и й представил документ за самоличност. Банковата служителки изготвила документ за покупка на валутата, подала го за подпис, след което изброила и подала сумата от 1828,38 евро.

Обвиняемият взел парите и ги разпилял на плота, като обяснил, че не е искал да получи евро, а швейцарски франкове, като започнал да спори и да се държи агресивно. Възползвайки се, че вниманието на служителката не е насочено към парите, с дясната си ръка, която поставил върху разпилените банкноти, вкарал в ръкава на връхната си дреха сумата от 800 евро и по този начин я отнел. Смутена от поведението на обвиняемия, служителката събрала от плота парите и ги прибрала, анулирала банковата операция, след което върнала на обвиняемия 1500 британски лири. Той напуснал банковия филиал със скритите в дрехите му отнети банкноти.

По искане на прокуратура С.Г. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право