Осъдиха двама за държане и разпространение на хероин и канабис

Снимка: Архив

Двама души са осъдени за държане на наркотици, съобщиха от бургаската прокуратура. Те са от Бургас и са признали вината си.

Наказание от 6 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ е наложено на Николай Д., подсъдим за държане с цел разпространение на хероин, който е на стойност от над 6 милиона лева. Той е признал вината си за това, че на 30.06.2019 г. в гр. Бургас, на кръгово кръстовище между бул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Транспортна“, в посока към София, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение в товарен микробус, марка „Мерцедес“, наркотично вещество – близо 55 килограма хероин, който е на обща стойност от 6 070 048 лева. На всичко отгоре той управлявал микробусът след употреба на метамфетамин, което е установено с техническо средство.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Спрямо подсъдимия е наложена и „глоба“ в размер на 80 000 лева, както и отнемане в полза на държавата на товарния микробус “Мерцедес“.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Бургас, има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Ефективно наказание от 4 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ е наложено и спрямо Тодор С., подсъдим за държане с цел разпространение, както и за засаждане и отглеждане на канабис, който е на обща стойност от над 700 000 лева. Канабисът бил в постройка, разположена в поземлен имот, находящ се в землището на с. Бата, обл. Бургас, както и в жилище, находящо се в гр. Бургас, ул. „Сан Стефано“.

Коментари

Задължително поле