Осъдиха двама, нарушили ограничителна заповед за защита срещу домашно насилие

Двама мъже се сдобиха с присъди заради нарушаване на ограничителна заповед за защита срещу домашно насилие.

Валентин Г. е осъден на три месеца лишаване от свобода ефективно. Той се призна за виновен и е осъден за това, че на 10.08.2016 г. в гр. Велико Търново, ул. „Стефан Мокрев” не изпълнил заповед да се въздържа от домашното насилие по отношение на майка си, като я блъскал и удрял, отправял закани и обиди и разхвърлял вещи из апартамента.

Джелил Х. също ще изтърпи наказание от една година лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от три години, като през изпитателния срок му е наложена и пробационна мярка – включване в курсове за професионална квалификация, програми за обществено въздействие.

Той е осъден за това, че в периода от 27.06.2016 г. до 14.08.2016 г. в гр. Велико Търново, на ул. „Райна Княгиня” не изпълнил заповед да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо съпругата си. В продължение на няколко дни Джелил Х. се качвал на тераса на жилището, чукал по прозорците, крещял и обиждал жената, настоявал да го пусне в апартамента, лягал на терасата и започнал да пие бира, а една сутрин изчакал жената пред хранителен магазин в който пазарувала, последвал я до дома й, обиждал я и й нанесъл побой.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право