Осъдиха джебчийки леля и племенница

Две джебчийки от Шумен леля и племенницата й на 17 г. признаха, че са отмъкнали потфейла на пенсионерка и са източили двете й дебитни карти.

В сряда окръжният съд в Шумен е одобрил споразумението им с прокуратурата. На Станка Петкова/26г./ е наложено наказание 8 месеца затвор с 3 г. изпитателен срок, а на непълнолетната Моника Василева 6 месеца пробация, съобщават от пресслужбата на шуменския съд. Момичето ще има задължителни срещи с пробационен служител, ще положи и 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

На 18 април т.г. двете проследи 71-годишна клиентка на магазин "Кауфланд" на ул."Бели Лом" в Шумен. Докато жената избирала зеленчуци, двете, прикривайки се една друга, издърпали портмонето от джоба на връхната й дреха. В тоалетната на магазина установили, че вътре има 70 лв. и 2 дебитни карти с листчета, на които били изписани ПИН-кодовете за теглене. От банкомати в същия квартал изтеглили общо 400 лева. Пострадалата установила липсата на касата в магазина и сигнализирала охраната. Преглед на записите от видеонаблюдението в хипермаркета разплел случая и след издирвателни мероприятия от полицаи самоличността на извършителките била установена.

Определението на съда е окончателно, а парите на пенсионерката са възстановен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България