Осъдиха изоставен младеж, отвлякъл булката си пред цяла сватба

7 години затвор получи 23-годишен младеж от Търговище, който отвлякъл невръстната си „жена” от сватба, като я заплашвал с нож. Младежът е извършил престъплението в условията на опасен рецидив, но случаят е квалифициран като маловажен и наказанието е под минимума за отвличане, който е 10 години.

Историята на Анатоли и невръстната му булка започнала през 2013г., когато тя била 13-годишна, но двамата се оженили по ромските обичаи. След месец семеен живот „съпругата” се прибрала при мама и тате. Младоженецът пък влязъл в затвора за поредна кражба.

Пуснали го през октомври 2015г. 16 дни след излизане от затвора той попаднал на булката си на сватба на познати. Решил, че иска да си я върне у дома и я задърпал пред хората. За да спре намесата на околните, извадил нож и заплашил, че ще я заколи. Повел е из улиците, а отзад ги следвал неин роднина, който докладвал на родителите й къде се намират. Накрая близките й заклещили нежелания вече зет и вдигнали скандал, на който пристигнали полицаи и арестували младежа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони