Осъдиха каре въоръжени грабители

Съд

Четирима младежи, уличени като автори на серия въоръжени грабежи от магазини, получиха присъди от Районния съд във Варна. Най-тежкото наказание от 4 г. и половина затвор дадоха магистратите на най-младия подсъдим Георги Г., който бе обвинен и за няколко кражби. Преди 5 г. 23-годишният днес апаш задигнал вещи и пари на обща стойност 500 лв. от хотелски стаи в курорта Албена.

Година по-късно извършил четири грабежа във Варна за 1300 лв. При единия действал сам. Заплашил с нож и пистолет жена и й задигнал дамската чанта. В другите три набега му партнирали съпроцесниците му. Маскирани и въоръжени за 5 дни през ноември 2013 г. бандитите успели да задигнат цигари и оборотни пари от три денонощни магазина - на улиците "Гладстон" и "Пирин" и на площад "Лаврентий".

За деянията магистратите наложиха 4 г. затвор на 26-годишния Дилян И., а 27-годишният Гарбис Г. ще лежи зад решетките 3 години и половина. Четвъртият от престъпното каре - 25-годишният Николай С., се отърва с условно наказание от 3 г. с 5-годишен изпитателен срок, тъй като участвал само в един от грабежите и имал чисто досие. За разлика от него Георги и Дилян са били осъждани и преди, уточниха от пресцентъра на районния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право