Осъдиха крадци на проводници от тролейбусна мрежа в Търново

След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебната фаза споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново двама мъже са осъдени за кражба на проводници от тролейбусна мрежа в старата столица. Енчо К. е осъден на три месеца лишаване от свобода при строг режим, а наказанието на Сладун М е четири месеца затвор при строг режим.

Двамата се признаха за виновни за това, че на 11 януари тази година на ул. “Арх. Георги Козаров“ в болярския град, действайки при условията на повторност, след предварителен сговор и чрез използването на техническо средство направили опит да отмъкнат два силови едножилни кабела, състоящи се от множество медни проводници, с обща дължина 25 метра, с тегло 50 кг. Стойността на проводниците, собственост на Община Велико Търново е 350 лв.

Обвиняемите са осъждани. Нямали парични средства и решили да извършат кражба на медни жици от неизползваемата тролейбусна мрежа на областния град. Двамата се отправили към набелязаното място и след като се убедили, че в близост няма никой, единият апаш се качил на стълб и срязал два кабела, а другият застанал отдолу, за да събира падналите жици. Злосторниците обаче били засечени от охранители, които уведомили веднага органите на реда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право