Работник почина при трудова злополука по трасето „Балкански поток“ край Плевен

Агенции за международен обмен: Студентските бригади в САЩ не са спрени, а отложени

Битката между роботите и Covid -19 в Китай

Щерката на Том Круз е негово копие

Русия напълно затваря границите си

Гл. комисар Николов: Най-голяма необходимост от доброволци има в подкрепа на лечебните заведения

Още двама с коронавирус в Шумен – на 83 г. и 65 г.

Дезинфекцират 20-километров участък от магистрала “Марица“ преди “Капитан Андреево”

Спряха снимките на турски сапунки

Вицепремиерът Николова: АИКБ не подкрепя мерките за компенсации на бизнеса КРИБ с частична подкрепа

Ген. Мутафчийски: 18 са новите случаи на коронавирус у нас Шест са вече починалите от заразата

Премиерът: България се дава за пример за адекватни, бързи и точни мерки (ВИДЕО) 81 държави са поискали пари от МВФ, заяви Борисов

Националният щаб ще провежда брифингите си само веднъж на ден в МС

НСТС с консенсус за компенсиране на компаниите, засегнати от кризата

Проф. Олег Асенов: Временно се преустановяват ограниченията за движение на камионите по „зелените коридори“

Осъдиха мулета да върнат над 20 000 лв. на шуменка Двамата взели по 4 000 лв. от измамената баба

Двама съучастници на телефонен измамник бяха осъдени от Районния съд в Шумен условно, всеки на по 3 г. затвор с 5-годишен изпитателен срок. Б.Я. и С.Н. от Силистренско трябва да върнат 19 500 лв. и 2 000 евро на една от жертвите, решава съда. Иначе, от участието си в три измами на възрастни хора те отмъкнали близо 30 000 лв. за месец.

Престъпната дейност на двамата мъже започнала през декември м.г. след обява на Б.Я. в OLX. Вместо клиент, му се обадил мъж, който му предложил да спечели добри пари, като му обяснил, че ще прибира пачки от измамени хора и той се съгласил. Привлякъл и своя приятел С.Н. През декември м.г. била първата им акция и Б.Я. пристигнал в Шумен с личния си Опел ТХ4415 TX. Сумата, която „работодателят“ алоджия измъкнал от пенсионерка била едва 300 лв. и щедрият измамник им казал да я задържат за свои нужди. Следващата жертва пуснала от балкона торба с 10 096 лв. Този път двете мулета пристигнали в града с Мерцедес и спечелили повече – Б.Я. 1500 лв., а С.Н. 1000 лв. Толкова им казал да задържат за себе си телефонният измамник.

При третата акция 75-годишна шуменка пуснала от 7-ия етаж на апартамента си в кв.“Тракия“ 19 500 лв. и 2 000 евро. Тогава мулетата прибрали всеки по 4 000 лв., а остатъка занесели на указано място край Русе. Всички мамени пенсионери вярвали, че участват в полицейски акции по задържане на мошеници и затова давали спестяванията си.

Полицаи от Шумен стигнали само до двамата куриери на парите, като проследили телефонни разговори. По делото са налични 25 CD-дискове с данни от мобилни оператори. Само последната жертва е предявила иск към съучастниците в измамата и затова магистрати постановяват връщане на нейните пари. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.