Увеличение на заплатата за всички, работещи по празници

Александър Сиди за гей билбордовете: Далавера за 200 хиляди евро

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 декември 2018

Вучич: На заседанието в ООН ще се боря за Сърбия с цялото си сърце

Директорът на СДВР: Полицаят, който беше блъснат от автомобил, е без опасност за живота

Местят трамваите по столичния булевард „Скобелев“

Европейското училище в Брюксел с благотворителен концерт Българските традиции ще оживеят на сцената в тържествената зала

Ивайло Касчиев, КЕВР: През годините ВиК мрежите не са поддържани адекватно и често аварират

37-ият български контингент пое задълженията си в Афганистан

Водата поскъпва от 1 януари Вдигат цената в София с 20 ст. за кубик

Предават на съд квесторите на КТБ (обзор) Ощетили Фонда за гарантиране на влоговете с над 1 млн. лв.

Пак лов на гюленисти в турската армия – арестуват 64 души от сухопътните войски и жандармерията

Русия: Новата украинска църква се използва за политически цели

Шефът на лекарския съюз: Обществото има крещяща нужда от Национална педиатрична болница

София с 48 км метро и 172 нови автобуса (обзор) Най-мащабната модернизация на транспорта е заложена в бюджета за 2019 г.

Осъдиха мулета да върнат над 20 000 лв. на шуменка Двамата взели по 4 000 лв. от измамената баба

Двама съучастници на телефонен измамник бяха осъдени от Районния съд в Шумен условно, всеки на по 3 г. затвор с 5-годишен изпитателен срок. Б.Я. и С.Н. от Силистренско трябва да върнат 19 500 лв. и 2 000 евро на една от жертвите, решава съда. Иначе, от участието си в три измами на възрастни хора те отмъкнали близо 30 000 лв. за месец.

Престъпната дейност на двамата мъже започнала през декември м.г. след обява на Б.Я. в OLX. Вместо клиент, му се обадил мъж, който му предложил да спечели добри пари, като му обяснил, че ще прибира пачки от измамени хора и той се съгласил. Привлякъл и своя приятел С.Н. През декември м.г. била първата им акция и Б.Я. пристигнал в Шумен с личния си Опел ТХ4415 TX. Сумата, която „работодателят“ алоджия измъкнал от пенсионерка била едва 300 лв. и щедрият измамник им казал да я задържат за свои нужди. Следващата жертва пуснала от балкона торба с 10 096 лв. Този път двете мулета пристигнали в града с Мерцедес и спечелили повече – Б.Я. 1500 лв., а С.Н. 1000 лв. Толкова им казал да задържат за себе си телефонният измамник.

При третата акция 75-годишна шуменка пуснала от 7-ия етаж на апартамента си в кв.“Тракия“ 19 500 лв. и 2 000 евро. Тогава мулетата прибрали всеки по 4 000 лв., а остатъка занесели на указано място край Русе. Всички мамени пенсионери вярвали, че участват в полицейски акции по задържане на мошеници и затова давали спестяванията си.

Полицаи от Шумен стигнали само до двамата куриери на парите, като проследили телефонни разговори. По делото са налични 25 CD-дискове с данни от мобилни оператори. Само последната жертва е предявила иск към съучастниците в измамата и затова магистрати постановяват връщане на нейните пари. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.