Осъдиха мъж, блудствал с 14-годишна от САЩ

Съд

14-годишно българче от САЩ, гостуващо на роднини в Търговище, е било нападнато от пиян мъж, който блудствал с него на строеж.

Гнусното насилие е станало към 15 часа на 12 юли тази година в района на ул.”Трети март”. Девойката вървяла по улицата с приятелка и извадила дезодорант да се освежи в жегата, когато била заговорена от около 60-годишен мъж. Той поискал да „фъсне” и него и детето откликнало със смях. Мъжът приел жеста твърде „радушно” и дръпнал момичето към строежа. Наврял си езика в устата му и почнал да го опипва.

Девойчето оказало жестока съпротива на натрапника, който го мачкал, блокирайки съпротивата му. Накрая момичето успяло да се отскубне. Избягало и се оплакало на чичо си, който потърсил съдействие от полицията заради посегателството срещу гостуващата му от САЩ племенница. Тя живеела със семейството си там от години.

Натрапникът бил познат като пияница скандалджия, който в деня на нападението пак бил солидно почерпен.

Районният съд в Търговище постанови условна присъда за блудството. Зрелият мъж, посегнал на детето, е осъден на 10 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Присъдата подлежи на обжалване през Окръжния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право