Осъдиха мъж, заплашвал полицаи пред участъка им

Снимка: Архив

С условна присъда и плащане на обезщетения е наказан нарушителят

4 385 лв. ще струват на този етап закани на мъж от Антоновско срещу двама полицаи от местния участък. Репликите, които са записани в присъдата срещу И.Р. са:”Ще ти счупя главата, ще те запаля, ще те изчакам на *** и ще те пребия, няма да знаеш много, вие какви сте, не сте никакви полицаи”.

За хулиганството и заканите за нанасяне на телесна повреда, основно отправени към единия от униформените, мъжът е получил условна присъда от 18 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Присъдата пък трябва да се залепи пред сградите на кметството и участъка на полицията в Антоново, за да се изпълни и общественото порицание, което му е наложено.

До делото, което е гледано в Районния съд в Омуртаг, се стигнало, след като през април миналата година, мъжът бил спрян за пътна проверка, припомниха си полицаи от управлението. Във въпросния автомобил били двама мъже. Имало нарушение, за което трябвало да се състави акт и така се разразил скандал със заплахи и закани. Това станало пред самия полицейски участък.

Единият от униформените е поискал 5000 лв. обезщетение за неимуществените вреди, но съдът е постановил да му бъде платена половината от исканата сума. Колегата му е предявил иск за 2000 лв. и също ще получи половината от поисканото.

Отделно И.Р. трябва да плати разноски за адвокат на полицаите, за експертизи и такси. Така сумата набъбва до над 4000 лв. на първата инстанция. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния в Търговище и може да претърпи промяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони