Осъдиха мъж за унищожаване и повреждане на дома на жена му

Мъжът горил снимки на жена си и подпалил покъщнината

Условна присъда получи мъж, опожарил в пияно състояние дома, в който живеел и унищожил мебелите, дрехите и играчките на децата си. Наказанието за Д.А. от разградско село, е 3 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Присъдата е произнесена от Районния съд в Кубрат и подлежи на обжалване в Окръжния в Разград.

При подпалването на имуществото мъжът е нанесъл щети в размер на над 2000 лв. Изгорели са обзавеждане, дограми, дрехи и други.

Историята се разиграла през миналия септември. Мъжът не работел и злоупотребявал с алкохол. Със свои пари жена му купила къща, а баща й помогнал да я обзаведат. Рано една сутрин мъжът отишъл да пие и се върнал пиян още към 9 часа. Скарал се с жена си и налетял да я бие, при което синът им застанал пред майка си да я защитава. Тогава бащата взел нож и тръгнал към близките си. Те избягали през прозореца. Останал сам вкъщи мъжът продължил да пие и към 16,30 часа взел две снимки на жена си, които подпалил и захвърлил по мебелите. Отишъл при родителите на жена си, която се приютили от скандала там и почнал да крещи, че е запалил къщата и тя вече нямало да има дом.

Експертизите установили, че къщата е била подпалена на три места. Огънят тръгнал от диван във всекидневната, от друг в кухнята и от матрака на спалнята.

Мъжът се е признал за виновен и не искал да се разпитват свидетели. Подведен е бил под отговорност за унищожаване и повреждане.

Коментари

Задължително поле