Осъдиха на доживотен затвор убиец на приятелка проститутка

Снимка: Архив

Той я упоил с алкохол и дрога, за да сломи съпротивата й

Силистренският окръжен съд даде доживотна присъда на 34-годишния Мюрсел А. за предуимишлено убийство на приятелката си, която упоил с алкохол и дрога, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Тежкото престъпление е било извършено на 25 януари 2017 г. в местността Келявица край дуловското село Руйно. Убийството е разкрито два месеца по-късно, след като е открито тялото на 22-годишната Ангелка близо до жп спирката, захвърлено в дерето.

Жертвата се е запознала с убиеца в Германия, където работила в ресторант, а след това в публичен дом. Мюрсел и Ангелка живеели с 5-годишното й дете от друг мъж. Скандалната двойка нашумя с делото, което образува прокуратурата в Хамбург за опита им за убийство на детето, за което след жесток побой се наложила животоспасяваща операция.

Съдът в Германия отнел детето от майка му и го настанил в дом. Двамата се върнали в България, като Мюрсел искал да купи агне за адак - мюсюлмански обичай за жертвоприношение. Той мислил да се освободи от приятелката си и разиграл пред полицията театър, че Ангелка е изчезнала с неговите 18 000 евро, които всъщност не притежавал.

Във фаталния 25 януари подсъдимият отишъл в село Ножарево и заявил пред роднини, че се връща в Германия с Ангелка и по пътя я убил. Съдебномедицинската експертиза по делото е открила наличието на 1,5 промила алкохол и амфетамини в кръвта на жертвата, което обяснява липсата на съпротива, за която говори в показанията си братът на подсъдимия, който бил в колата преди убийството.

Експертите от петорната съдебномедицинска експертиза сочат като причина за настъпването на смъртта на 22-годишната жена мозъчна травма, изразяваща се в кръвоизлив и мозъчен оток, довели до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.

Мотивите за убийството са воденото наказателно дело за детето на Ангелка в Германия, както и фактът, че тя е знаела много за заниманията на Мюрсел в чужбина. Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право