Финансовият министър на САЩ: Участието на Тръмп в Давос цели насърчаване на международните партньорства

6 г. затвор за рецидивист, клал жена, за да я изнасили Делото е гледано по съкратената процедура

Бойко Борисов внесе предложение за освобождаването на Офелия Кънева като председател на ДАЗД

Разкриха наркооранжерия в Павликени

Двама братя са осъдени за убийство на техен съселянин във Врачанско

Две години затвор за кражба от базиликата „Света София“

Екоинспектори наложиха санкции за над 54 000 лева на замърсители "Захарни заводи"-Горна Оряховица и месопреработвателното предприятие "Чех" ще плащат глоби от по над 26 000 лева

Кметът на Благоевград издаде Заповед да не се събират такси за деца, отсъствали поради болест

Служител завлякъл фирма с близо 12 000 лева За неотчетения оборот го грозят до 6 години затвор

Жителите на Стара Кресна пропищяха от тормоз на роми-дървосекачи почистващи изгорялата гора от големия пожар над дефилето

Спипаха мъж с ефективна присъда в Горнооряховско

Грипна епидемия и в Бургас

Румен Радев критикува Борисов и Меркел за поканата към Ердоган "Няма война между институциите, а определени ценностни разминавания"

Илияна Йотова в отчета си: За съжаление, срещнах една разделена България и един обезверен народ

Американец ухапа полицейско куче

Осъдиха на пробация пловдивски лекар за източване на евросубсидии от фонд „Земеделие“

Лекар от Комплексния онкологичен център в Пловдив бе осъден на пробация за източване на евросубсидии от Апелативния съд в града под тепетата, който потвърди присъдата, постановена от Окръжния съд.

59-годишният гастроентеролог д-р Янко Илиев бе осъден за декларирани неверни данни пред фонд „Земеделие“ с цел получаване на субсидии от ЕС, като за същото престъпление през 2012 г. има наложена едногодишна условна присъда и глоба от 2000 лв. Като арендатор на земя в землищата на общините Садово и Асеновград д-р Илиев кандидатствал за евросубсидии по фонд „Земеделие“ в периода от 2007 до 2010 г. Той получил субсидия през 2007 г., но впоследствие му били наложени санкции за бъдещ период, тъй като не бил положил достатъчно грижи за поддържане на декларираните парцели в добро агроекологично състояние.

През 2011 г. лекарят от КОЦ-Пловдив пак подал заявление в Областната разплащателна агенция на държавен фонд „Земеделие“ и в общински служби „Земеделие“ в Садово и Асеновград. Пред тях д-р Янко Илиев декларирал, че обработва 74 парцела земя с обща площ от 754,7 хектара в землищата на селата Ахматово, Богданица, Поповица и Селци (Община Садово) и Новаково и Тополово (Община Асеновград). В заявлението си лекарят посочил, че отглежда угари, едногодишни фуражни, зърнено-житни и маслодайни култури, но проверка установила, че 217 хектара от всички ползвани от него парцели са пустеещи и не са обработвани.

В 15-дневен срок д-р Янко Илиев и защитата му може да обжалва присъдата на Апелативен съд-Пловдив пред ВКС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.