Осъдиха на 25 години затвор младежът, убил таксиметров шофьор край Разград

Присъда от 25 години затвор, при строг режим, получи 22-годишният Сали П., който уби при грабеж на 20 лв. таксиметров шофьор в Разград. Присъдата е произнесена точно четири месеца след тежкото престъпление, което стана на 27 февруари, уточняват от Апелативна прокуратура във Варна. Младежът, който отнел живота на 63-годишния водач, за да си осигури пари за хазарт, се признал за виновен. Поискал съкратено съдебно следствие и така избегнал доживотен затвор, за каквато присъда е настоявало обвинението. След намаляването с една трета, каквото е законовото положение, се е стигнало до 25 години лишаване от свобода, допълват от прокуратурата.

Както „Труд” съобщи, Сали се върнал от Германия буквално дни преди да убие таксиметровия шофьор Красимир И. Изкараните зад граница пари младежът проиграл на хазарт и решил спешно да намери финансиране. Качил се в злополучното такси от пиаца на автогарата в Разград и по пътя към село Дянково нападнал шофьора. Предвидливо бил седнал зад него и забил нож във врата му. Аутопсията установи, че има шест прорезни рани, като е била прерязана и сънната артерия на мъжа. После нападателят извлачил тялото в храстите. Взел от жълтата кола 20 лв., таблета и мобилния телефон на убития. Излизайки на пътя, попаднал пред кола, шофирана от жена, която спряла, тъй като решили, че е станала катастрофа. Тя предположила, че младият мъж е пострадал и предложила да го откара до Разград. Той обаче отказал да ходи в болница и слязъл в центъра, където бил засечен от камера. Записът по-късно помогнал за разкриването му, а бутилката минерална вода в колата на жената, от която пил, послужила като поредно категорично доказателство с оставените по нея следи.

В Разград Сали проиграл и заграбените с кръв пари. После направил опит да изгори връхната дреха на шофьора, която взел, за да скрие собствените си опръскани дрехи. Подпалил и мобилния телефон на водача. Вещите били намерени в квартала, където по-късно бил задържан и извършителят. Част от неговите дрехи, също пропити с кръв, били открити в дома на приятелката му.

В съда в Разград, Сали изразил съжаление пред близките на убития и се бил извинил. Само два дни преди да попадне на пътя на убиеца си таксиметровият водач празнувал рожден си ден, който се оказал последен.

Присъдата на младежа, отнел живота му, не е окончателна и подлежи на обжалване.

Коментари

Задължително поле