Осъдиха рецидивист за двадесет и седми път

Снимка: Архив

Рецидивист с 26 предишни присъди бе наказан от Добричкия окръжен съд с 2 г. лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба от 100 лв. заради кражба и източване на пари от чужда дебитна карта.

45-годишният Георги К. от Игнатиево извършил поредния си набег на 15 октомври миналата година. Влязъл в магазин за промишлени стоки на кооперативния пазар в Добрич и подлъгал продавача, че иска да си купи газов котлон. Докато търговецът показвал стоката, апашът ловко му задигнал портфейла, в който имало 300 лв. и две дебитни карти. На гърба им били залепени стикери с пин-кодовете и така престъпникът лесно изтеглил 350 лв. от двете сметки.

Разкрили го след преглед на записите от охранителните камери в района. Пред съда опасният рецидивист си призна вината и така си спечели намаление на наказанието с 1/3. В момента той пак е зад решетките по влязла в сила присъда от 20 май на Старозагорския районен съд.

Добричките магистратите постановиха Георги да възстанови щетите от 660 лв. на пострадалия търговец. Решението им подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право