Оливия, Рафаел, Ния и Виктория отиват на финал в “Гласът на България” Победителят ще бъде избран на 3 юни

Джон Траволта влезе в кожата на мафиотски бос В Кан беше за първи път със семейството си и се разкърши с рапъра 50cent

ГЕРБ печели изборите в Галиче

Шествия на привърженици и противници на крайната десница в Германия

Участници от MasterChef демонстрираха умения пред над 120 гости

Китай предупреди САЩ да не нарушават териториалния му суверенитет

Зрителите решават кой отива на финала на „Гласът на България“

Колите на водород идват и у нас Още през 2019 година возилата на бъдещето ще бъдат достъпни

Израел строи морска бариера, за да попречи на проникване на палестински екстремисти от Ивицата Газа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 28 май 2018

Черешите поевтиняха с почти 20%

Киев почете спасителя на българските евреи (обзор) Откриха мемориална плоча на Димитър Пешев в Украйна

Руският посланик в Берлин: Дипломатите ни, прогонени заради скандала със Скрипал, може да се върнат само след извинение от страна на Лондон

Риана, Васил Найденов и Джон Ленън на една сцена Грандиозен финал на „Като две капки вода” в понеделник

Тиквичките в настъпление

Осъдиха семейство медици за данъчни престъпления и длъжности присвоявания

Съпрузи и тяхната дъщеря са осъдени за  извършени  данъчни престъпления, длъжностни присвоявания и документни престъпления. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново. Тодор Хинов е признат за виновен и е осъден за това, че през периода от септември 2010г. до декември 2013г. в Габрово, като управител на ДКЦ „Акта – Медика” ЕООД Севлиево, избегнал данъчни задължения в размер на 107 872 лв., като не подал декларация. През периода от юни 2010г. до юли 2013г. като едноличен търговец, Хинов не платил и данъчни задължения в размер на  24 029 лв.
За времето от от април 2011г. до апрел 2013г. медикът не декларирал други облагаеми доходи, изплатени от ДКЦ „Акта – Медика” ЕООД за 2010, 2011 и 2012 г. и не внесъл дължимия данък върху доходите на физическите лица за общо 9071 лв.
Признат е за виновен по трите обвинения и му е наложено наказание 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 1000 лева.
Съпругата му Катя Хинова е призната за виновна и е осъдена за това, че на 22 август 2011г. в Севлиево като длъжностно лице в качеството си на член на съвета на директорите на „Акта – Медика” АД, присвоила 77 000 лв.Тя изтеглила сумата от банковата сметка на ДКЦ-то и на същата дата ги внесла в личната си банкова сметка. Установено е, че Хинова е присвоила още 13 000 лв., като на два пъти изтеглила сумата и внесла парите по сметка на дъщеря си Елена Хинова.
Катя Хинова не платила и данъци в размер на 1059 лв. Тя е призната за виновна по трите обвинения и е осъдена на 3 г условно с 5-годишен изпитателен срок, както и лишаване от право да упражнява професия и дейност, свързани с управление или отчитане на парични материални ценности за срок от 3 години.
Дъщерята Елена Хинова пък е призната за виновна за това, че като ръководител звено изследване и развитие клинични проучвания в ДКЦ „Акта – Медика” ЕООД в Севлиево, присвоила общо  10 000 лв., собственост на ДКЦ-то и ги внесла в личната си сметка. Като длъжностно лице е избегнала и данъчни задължения в размер на 2185 лв. Наложено и е наказание от 1 г условно с 3-годишен изпитателен срок.
Наказанията съответстват на тези, поискани от прокурора. Присъдата подлежи на обжалване или протест. Окръжна прокуратура-Габрово възнамерява да протестира присъдата в частта на оправдаването за част от продължаваното престъпление на Тодор Хинов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.