Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Осъдиха семейство медици за данъчни престъпления и длъжности присвоявания

Съпрузи и тяхната дъщеря са осъдени за  извършени  данъчни престъпления, длъжностни присвоявания и документни престъпления. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново. Тодор Хинов е признат за виновен и е осъден за това, че през периода от септември 2010г. до декември 2013г. в Габрово, като управител на ДКЦ „Акта – Медика” ЕООД Севлиево, избегнал данъчни задължения в размер на 107 872 лв., като не подал декларация. През периода от юни 2010г. до юли 2013г. като едноличен търговец, Хинов не платил и данъчни задължения в размер на  24 029 лв.
За времето от от април 2011г. до апрел 2013г. медикът не декларирал други облагаеми доходи, изплатени от ДКЦ „Акта – Медика” ЕООД за 2010, 2011 и 2012 г. и не внесъл дължимия данък върху доходите на физическите лица за общо 9071 лв.
Признат е за виновен по трите обвинения и му е наложено наказание 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 1000 лева.
Съпругата му Катя Хинова е призната за виновна и е осъдена за това, че на 22 август 2011г. в Севлиево като длъжностно лице в качеството си на член на съвета на директорите на „Акта – Медика” АД, присвоила 77 000 лв.Тя изтеглила сумата от банковата сметка на ДКЦ-то и на същата дата ги внесла в личната си банкова сметка. Установено е, че Хинова е присвоила още 13 000 лв., като на два пъти изтеглила сумата и внесла парите по сметка на дъщеря си Елена Хинова.
Катя Хинова не платила и данъци в размер на 1059 лв. Тя е призната за виновна по трите обвинения и е осъдена на 3 г условно с 5-годишен изпитателен срок, както и лишаване от право да упражнява професия и дейност, свързани с управление или отчитане на парични материални ценности за срок от 3 години.
Дъщерята Елена Хинова пък е призната за виновна за това, че като ръководител звено изследване и развитие клинични проучвания в ДКЦ „Акта – Медика” ЕООД в Севлиево, присвоила общо  10 000 лв., собственост на ДКЦ-то и ги внесла в личната си сметка. Като длъжностно лице е избегнала и данъчни задължения в размер на 2185 лв. Наложено и е наказание от 1 г условно с 3-годишен изпитателен срок.
Наказанията съответстват на тези, поискани от прокурора. Присъдата подлежи на обжалване или протест. Окръжна прокуратура-Габрово възнамерява да протестира присъдата в частта на оправдаването за част от продължаваното престъпление на Тодор Хинов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.