Осъдиха служител на затвор за подкуп

Снимка: Архив

Прокуратурата постигна осъдителна присъда за служител на затвор, получил подкуп. Присъдата е потвърдена на три съдебни инстанции. Вече бившият служител при Затвора-Ловеч е осъден на две години лишаване от свобода условно с четири годишен изпитателен срок и глоба в размер на 2 500 лв, съобщават от Прокуратурата.

Параскев С. е признат за виновен и е осъден, по обвинение на Окръжна прокуратура-Ловеч, за това че на 12.11.2014 г., в качеството си на длъжностно лице – инспектор социална дейност и възпитателна работа в ЗО към Затвора – Ловеч на 12.11.2014 г., в служебния си кабинет, приел дар – 300 лева от лишен от свобода.

Лишеният от свобода бил настанен в ЗО от открит тип „Полигона” към Затвора – Ловеч в групата, за която отговарял Параскев С. Инспекторът няколко пъти му бил искал пари, за да извърши различни дейности по служба в полза на затворника. Поради това затворникът решил да се снабди с очила, в които е монтирана микрокамера. Очилата били намерени и иззети, за което последвало наказание. В следващите месеци той не е имал нарушения на реда в затворническото общежитие, като в подобни случаи лишените от свобода били стимулирани с награди. Подкупът бил поискан и даден във връзка с изготвяне на предложение за награда на лишения от свобода.

Присъдата е влязла в сила.

Коментари

Задължително поле