Осъдиха счетоводителка, крала от две училища

Пет месеца затвор условно, получи от съда в Берковица финансистка, която в продължение на две години задигнала от касите на училищата, където работела, над 5500 лева. От януари 2014 г. до края на август 2015 г. Иванка Г. работила като главен счетоводител на основното училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Замфирово и Помощното училище „Христо Ботев” в Берковица.

За да си набави пари над заплатата обаче, жената подправяла ведомости, надписвала суми между 200 и 500 лева на себе си и на други служители на учебните заведения и ги прибирала в джоба си. Така Иванка Г. присвоила от селското училище 2 344 лева, а от градското, където учат деца с увреждания – 3 234 лева. Когато кражбите излезли наяве, счетоводителката заявила че е допуснала технически грешки.

Срещу нея обаче започнало дело. Пред съда финансистката се призна за виновна, възстанови присвоените 5 578 лева и сключи споразумение с магистратите за пет месеца затвор, които се отложиха с 3 години изпитателен срок. Иванка Г. ще плати и 200 лева разноски по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право