На 18 август 2019 да почерпят

Ясписът не се побира в рамки От палитрата на луд художник

Евакуираха луксозен хотел и къмпинг на Гран Канария заради горски пожар

Експерти: Поне месец ще отнеме цялостният ремонт на моста край Дупница Пожарът на 13 август е засегнал 13 колони и 13 греди

Кои държави прилагат химическа кастрация при педофилия

Интензивен трафик по магистрала „Струма“ и пътя Е-79 към Гърция

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна

Загинал и десетки ранени при катастрофа на автобус в Русия

17 мъртви щъркела са открити до електропроводи край бургаско село

Прокуратурата повдигна три обвинения на Мартин Трифонов Може да получи 30 години затвор или доживотен

Нинова: Героите от Илинденско-Преображенското въстание показаха силата на българския национален дух

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

Доброволци обновяват едно от най-големите български села

Евакуираха 400 пътници при авария на ферибот край Испания

Жан-Клод Юнкер ще се подложи на спешна операция

Осъдиха трима мъже за тежка злополука с работник

Осъдиха трима мъже за причиняване на телесна повреда на работник. Обвиняемите са се признали за виновни и са наказани за това, че на 21 януари миналата година около 23 часа в цех „Пещи и суровинни мелници” в „Златна Панега Цимент” АД  е била допусната злополука.

Йордан Н. като началник отдел „Процесна автоматизация”, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, нарушил разпоредбите  за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд, като предприел действия по изключване на електричеството и пневматичните връзки  на роторен тегловен дозатор на дозираща система.  Петър П.  и Войслав Р. пък като началници цех „Пещи и суровинни мелници”, нарушили правила за охрана на безопасността на труда като допуснали влизане на работник в дозираща система.

Заради това Асен Й. /36 г/, който бил оператор производство цимент в Топлообменна кула пострадал. Той получил тежка телесна повреда от загуба на ляв крак.

На тримата началници е наложено наказание пробация със пробационни мерки, които включват задължителна регистрация за срок от 6 месеца, при периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от  6 месеца.  Те ще полагат и поправителен труд. Съдът е постановил и удръжка от трудовото им възнаграждение в размер на 15 % в полза на държавата за срок от 6 месеца. На Петър П. и на Вослав Р. е наложено и  обществено порицание, като диспозитива на обвинението за извършеното престъпление  и наложеното наказание да се обявят пред състава на „Златна Панега Цимент” АД .

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.