Делио Роси претърпя инцидент, счупи си ръката

Откриха останките на катастрофиралия ирански самолет

Ученици подпалиха бивше училище с фасове

Отложиха делото по жалба на предполагаемия терорист от ИДИЛ

Синоптичката Нора Шопова: Няма да ме видите гола!

17-годишно момче е паднало от третия етаж на социален комплекс в Роман

Лъжица с размери за Гинес ще рекламира механите в Банско

Отложиха избора за председател на Софийския градски съд

Комисията по досиетата представя във ВТУ сборник от поредицата „Из архивите на Държавна сигурност“

Банско с участие на Международното туристическо изложение в Тел Авив и в София

Пътник е ранен след удар на кола в стълбище

Канцлерът на Австрия отложи посещението си у нас по здравословни причини

В оставащите дни от месец февруари се очаква застудяване

Учени: Слабите хора и въздържателите умират по-рано Две чаши кафе на ден удължават живота

Агенция АФИС: ГЕРБ събира подкрепата на 26% от избирателите, БСП – 22,4%

Осъдиха трима мъже за тежка злополука с работник

Снимка: Архив

Осъдиха трима мъже за причиняване на телесна повреда на работник. Обвиняемите са се признали за виновни и са наказани за това, че на 21 януари миналата година около 23 часа в цех „Пещи и суровинни мелници” в „Златна Панега Цимент” АД  е била допусната злополука.

Йордан Н. като началник отдел „Процесна автоматизация”, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, нарушил разпоредбите  за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд, като предприел действия по изключване на електричеството и пневматичните връзки  на роторен тегловен дозатор на дозираща система.  Петър П.  и Войслав Р. пък като началници цех „Пещи и суровинни мелници”, нарушили правила за охрана на безопасността на труда като допуснали влизане на работник в дозираща система.

Заради това Асен Й. /36 г/, който бил оператор производство цимент в Топлообменна кула пострадал. Той получил тежка телесна повреда от загуба на ляв крак.

На тримата началници е наложено наказание пробация със пробационни мерки, които включват задължителна регистрация за срок от 6 месеца, при периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от  6 месеца.  Те ще полагат и поправителен труд. Съдът е постановил и удръжка от трудовото им възнаграждение в размер на 15 % в полза на държавата за срок от 6 месеца. На Петър П. и на Вослав Р. е наложено и  обществено порицание, като диспозитива на обвинението за извършеното престъпление  и наложеното наказание да се обявят пред състава на „Златна Панега Цимент” АД .

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.