Осъдиха трима шофьори седнали зад волана след употреба на алкохол

Районният съд във Велико Търново постанови присъди за трима водачи седнали зад волана пияни.

Магистратите одобриха споразумение с Районната прокуратура в старата столица, което Касимир Т. се признал за виновен и е осъден за това, че на 20 април тази година управлявал лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с концентрация на алкохол в кръвта си 1,75 на хиляда.

Деянието е извършено виновно, при форма на вина пряк умисъл. Наложено му е наказание три месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Освен това той ще трябва да плати и глоба 100 лева и е лишен от право да управлява МПС за срок от шест месеца.

Същото наказание ще изтърпи и Костадин С. за това, че на 19 април 2017 г. в село Куцина, община Полски Тръмбеш шофирал лек автомобил „Хонда Сивик”, с концентрация на алкохол в кръвта си 1.27 на хиляда, установено по надлежния ред.

След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с Никола Г., който също се е признал за виновен и е осъден, че на 22 януари тази година във великотърновското село Ресен, управлявал мотопед „Ямаха“ без регистрационен номер и без регистрация по надлежния ред и с концентрация на алкохол в кръвта от 0,83 на хиляда. Нарушението е установено с химическо изследване на кръвна проба. Той бил засечен в нарушение след като бил осъден с влязла в сила присъда за същото деяние. Съдът е постановил за Никола Г. 9 месеца условно с три години изпитателен срок.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право