Осъдиха турчин за смъртта на двама в Разградско

Двама загубиха живота си в чудовищно размазаното "Ауди", шофирано от турски гражданин. Водачът спаси живота си, а сега го осъдиха в задочен процес. Снимка МВР-Разград

Присъда от 7 години в затворническо общежитие получи при задочен процес турски гражданин, убил двама при катастрофа в Разградско. 51-годишният Г.Й. изчезнал от региона, след като му повдигнали обвинение за трагедията.

Мъжът е обявен за общодържавно издирване, но вероятно отдавна е зад граница и ще трябва да бъде търсен по линия на международното дирене.

Турският гражданин, със статут на постоянно пребиваващ у нас, катастрофира с „Ауди А8” на 4 юни вечерта на пътя между селата Побит камък и Дянково. С него били двама негови съселяни на 34 и 35 години.

Връщали се от сватба. Шофьорът карал с много висока скорост и на завой изгубил контрол над колата, която излетяла от пътя. Ударила се в две дървета и се преобърнала. На място загинали спътниците на водача. Самият той беше приет в болница в тежко състояние с фрактура на черепа и опасност за живота. По-късно е установено, че мъжът е бил и пиян.

Състав на Окръжния съд в Разград постанови мъжът да изтърпи наказание от 7 години лишаване от свобода в затворническо общежитие. Лишава го от правоуправление на автомобил за 10 години.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право