Осъдиха управителка на фирма за неверни документи по европейски програми за заетост

Снимка: Архив

Внасяни са искания за плащане за 10 души в Бюрата по труда

Управителка на фирма от Търговище представяла неверни документи в Бюрата по труда в Търговище и Попово, че 10 лица са работили в различни фирми, за да се получат пари за тях от европейски програми. Това е станало в период от близо 2 години, до средата на януари 2016 г.

Финансирането е било по схемите „Подкрепа за заетост” и „Младежка заетост”. Десетте работници се водели по документи на работа в различни дружества в определени интервали от време и за тях управителката на юридическото лице представяла неверни сведения в официални документи, посочващи, че те са били ангажирани по схемите. Внасяни са искания за плащания за различни периоди и декларации.

Случаят е разследван от икономическа полиция.

Окръжна прокуратура в Търговище е направила споразумение с управителката, която е признала вината си и се е отказала от разглеждане на делото по общия ред.

Съдът е одобрил споразумението и тя е получила условна присъда от 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Наложена й е глоба от 2000 лв. Трябва да плати и 517 лв. разноски по случая.

В споразумението е записано, че от престъплението не са причинени имуществени вреди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право