Осъдиха четирима, ранили полицаи при проверки за силна музика

Снимка: Архив

Двама мъже, на 45 и 22 години, бяха изправени пред Районния съд в Сливен за това, че са нападнали и са ранили полицай при проверка, съобщиха от съдебната палата в града.

На 27 юли екип от участъка в кв.”Надежда” е бил извикан по сигнал, че група мъже пускат силна музика и нарушават нощния сън на хората в квартала. При пристигането на адреса, нарушителите не изпълнили разпореждането на прекратят шума. Нахвърлили са се върху старши полицаят. Започнали да го дърпат, удрят, съборили го на земята. Ударили го с камък. Пострадалият получил лека телесна повреда, с болки и страдания, породени от разкъсно-контузна рана на челото и сътресение на мозъка. По съкратеното съдебно следствие двамата подсъдими получиха ефективни присъди, съответно от 2 години с 3-годишен изпитателен срок и от 1 г. и 6 м. с изпитателен срок от 4 г. и 6 месеца. Те ще трябва да платят и по 150 лева за разноски по делото. Определението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Сливен.

Мъж и жена от Сливен бяха изправени пред съда също за това, че са нападнали служител на реда – командир на отделение в „Охранителна полиция”. Пострадалият също е бил с екип на проверка за нарушаване на обществения ред. Нарушителят оказал съпротива и го ударил в челото с глава, за да не му бъде издадено писмено разпореждане и да не бъде задържан. Жената скочила върху полицая, увиснала на врата му, започнала да драска лицето и шията му с нокти, за да му попречи да сложи белезници на мъжа й.

За причинените болки и страдания, довели до лека телесна повреда, нарушителят получи от Районния съд в Сливен условна присъда от 3 м., с 3-годишен изпитателен срок, а жената – пробация за срок от 6 месеца. И тези наказания бяха наложени по съкратеното съдебно следствие. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари

Задължително поле