Осъдиха шофьори, превозвали 31 преселници към границата

Районният съд в Берковица наказа със затвор условно двама мъже, превозвали към границата с бусове 31 мъже и деца от Пакистан и Афганистан. Чужденците не успели да напуснат България,защото в прохода Петрохан били заловени от полицейски патрул.

На 27 септември тази година служители на МВР спрели в местността „Чапраза” в Стара планина над Берковица „Крайслер Войажер” със софийска регистрация, управляван от безработния Николай Ц. от София. В колата униформените открили 16 мъже от Афганистан и Пакистан, сред които и четири момчета на възраст от 12 до 15 години.

По същото време и на същото място в прохода бил заловен и автомобил „Мерцедес Вито”, зад волана на който седял таксиметровият шофьор Цветан В. В буса пътували 15 афганистанци и пакистанци, сред които и три момчета под 16 годишна възраст.

Двамата шофьори, наети от каналджии, се признаха за виновни и се споразумяха с прокуратурата да получат Николай Ц. - девет месеца затвор, а Цветан В. – десет месеца затвор, които се отлагат за три години. Те ще платят и съдебните разноски. Съдът одобри споразумението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право