Осъждан се маскира като катаджия

1000 лева глоба за разходка с униформа в Берковица

Складирал МВР атрибути в дома си

Полицаи го заловили, защото не познавали такъв колега

Районният съд в Берковица наказа с глоба 42-годишен безработен мъж, който се придвижвал из града с униформа на пътен полицай, а в жилището си складирал помощни средства, използвани от катаджиите.

На 14 януари миналата година служители на МВР засекли по улиците на Берковица автомобил “Рено Меган”, шофирано от непознат за тях пътен полицай. Водачът Лилян Р. бил изтупан в униформена риза с надпис “Пътна полиция” и пагони на сержант.

При проверката обаче се оказало, че мъжът няма нищо общо с МВР. Пред пазителите на реда фалшивият катаджия отказал да обясни откъде има униформата и защо се движи из града с нея. При обиск в апартамента на Лилян Р. криминалистите открили и синя полицейска лампа, стоп палка с надпис “МВР”, светлоотразителна жилетка на пътна полиция, членска карта на Съюза на командосите, мобилни телефони, сим карти и свидетелства за регистрация на автомобили.

Пред съда мъжът, който вече е осъждан и реабилитиран, се призна за виновен, но не даде обяснения за маскировката си. Магистратите го санкционираха с 1000 лева глоба в полза на държавата. Полицията поверява дали Лилян Р. не е използвал униформата за изнудване на шофьори на пътя.

Коментари

Задължително поле