Осъждан 20 пъти похити три баби за ден

Снимка: Архив

Полицаи задържаха рецидивист, осъждан 20 пъти за кражби, който нахлу в домовете на три възрастни жени в град Велики Преслав, Шуменско. Васил Стоянов/55г./ търсел пари, отмъкнал от едната жертва 170 лв., но от другата бил бит с бастун. Крадецът е арестуван в сряда, благодарение на доброто описание, което дала безстрашната жена на 88 г.

И трите посегателства Васил осъществил за един ден във вторник, като подбирал къщи на самотни старици в градчето с една цел да им вземе парите. По обяд той се вмъкнал в дома на болнава 83-годишна жена и си предложил услугите да й помага в домакинството. Докато обяснявал какво може да върши ловко отмъкнал портфейл с всичките й пари от пенсията 170 лв. След като напуснал къщата стопанката усетила кражбата, оплакала се на съседка, а тя подала сигнал в полицията. През това време Васил вече бил при следващата жертва на 88 г.

Влязъл в къщата, но домакинята го посрещнала с викове. Решила, че иска да я изнасили, защото почнал да я бута по гърдите. Жената събрала смелост и започнала да го бие с бастуна си по гърба. Васил си тръгнал, за да не го усетят съседи.

Вмъкнал се и в трета къща, а там заварил жена на легло. За лош късмет синът й се прибрал и Васил се скрил под леглото. Едва успял да се измъкне без линч.

След подадените сигнали и по доброто описание полицейски екип засякъл серийния крадец в града и го отвели за разпит в РУ-Велики Преслав. Открит е захвърления празен портфейл. Васил е от шуменското село Струйно и е осъждан за кражби 20 пъти, като последната му присъда е от 2011 г. Тогава е наказан с 3 г. и 4 месеца затвор за кражба на ракия и хавлии от частен дом. Изтърпял наказанието преди месеци и пак се впуснал в стария занаят. Още е в ареста и вероятно ще остане там за постоянно по искане на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право