Отбелязаха 144 години от рождението на Атанас Буров в Горна Оряховица

До края на годината в железничарския град ще бъде издигнат паметник на българския финансист, дипломат и политик

Ръководството на Община Горна Оряховица уважи честването по повод 144 години от рождението на Атанас Буров в едноименната Професионална гимназия по лека промишленост и икономика. На честването за годишнината на известния български финансист, дипломат и политик присъстваха присъства кметът инж. Добромир Добрев, общински съветници, общественици, бившият директор на училището и почетен гражданин на Горна Оряховица Илия Стефанов, учители и ученици.

Възпитаници на школото припомниха накратко мястото на Буров в българската история, като разказаха за живота и делото на видния горнооряховчанин.

"До края на годината в Горна Оряховица ще бъде издигнат паметник на Буров, а предложението предстои да бъде гласувано от общинските съветници", обяви пред присъстващите инж. Добромир Добрев.

Пред единствения за сега паметник на Атанас Буров в Горна Оряховица, който се намира в двора на училището, бяха поднесени венци от името на ръководството на ПГЛПИ „Атанас Буров“, от Община Горна Оряховица и от политически партии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България