Хора от САЩ и Унгария купуват имоти край морето Взимат втори дом на кредит

Държавен вестник обнародва промените в Закона за хазарта

Дейвид Фрост: Великобритания няма да бъде сплашена да следва европейските правила

Програма “Ин витро” даде живот на 61 деца във Велико Търново

Коронавирусът застрашава световните доставки на антибиотици 93 души са починали в Хубей за ден, общо жертвите на заразата са 1868

Отбелязваме 147 години от гибелта на Васил Левски

Стачка парализира транспорта и институциите в Атина днес

Слънце и още по-топло време днес

Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 18 февруари 2020

На 18 февруари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 18.02.2020

Президентът Радев: Преодоляването на растящите неравенства е фундаментален проблем за обществото ни

РЗИ: Качеството на водата в жилищен блок в Перник е влошено заради остаряла вътрешна водопроводна система

В Европа инвестират в домове за хора над 80 г. Германия и Франция са най-привлекателни

Оставиха за постоянно в ареста Данчо Катаджията

Отбор от свищовски студенти участва на финала на състезание за финансови аналитици на CFA

Студенти от Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов за четвърта година участваха в престижното международно състезание за финансови аналитици „CFA Research Challenge”, организирано на национално ниво от CFA Institute Bulgaria.

В състезанието участваха отбори от икономическите висши училища и стопански факултети от цялата страна. Поредното силно представяне на свищовския тим, номиниран от катедра „Финанси и кредит”, се дължи на Север Баръш и Мария Боянова – четвъртокурсници от спец. „Финанси”, Ирма Иванова от магистърска програма „Финансов мениджмънт” и Росица Иванова – бакалавър, спец. „Счетоводство и контрол”.

Всички представители на отбора са стипендианти на „Банка Пиреос” за учебната 2018/2019 г., както и носители на множество други отличия и награди, а в дните, предхождащи състезанието, Ирма и Север бяха отличени и от Фондация „Буров”. Факултативен наставник на отбора на Стопанска академия беше ас. д-р Калоян Петков от катедра „Финанси и кредит”.

Заданието за оценка на публична компания тази година бе свързано с представител на технологичния сектор – „Сирма Груп Холдинг”. Съгласно стриктните правила на състезанието, оценката на съответното дружество се извършва по точно определен подход чрез използване на набор от аналитични модели.

Централно място в работата на свищовския отбор заемаше методът за оценка на свободните парични потоци към фирмата (FCFF), както и методи за сравнително оценяване, посредством пазарни множители. Наред с това бяха анализирани конкурентната среда, финансовото състояние на дружеството чрез стандартни коефициенти и др. методи, позволени от условията на състезанието. Многоседмичният труд на свищовските студенти бе оформен в стандартен текстов доклад с обем 10 стр. на английски език.

В заключителния етап на състезанието, който се проведе в София, конкуриращите се отбори представиха резултатите си в презентации на английски език пред компетентно жури от CFA асоциацията в България. Отборът от свищовски финансови аналитици отново изпъкна с добра презентация и с изчерпателното изследване, резултат от което беше инвестиционна препоръка „BUY” за акциите на „Сирма Груп”.

Възпитаниците на Стопанска академия, участвали в това престижно състезание на национално ниво, ще получат сертификат за участие, а сертификат, свързан със CFA Institute, е от изключително важно значение в автобиографиите на младите финансисти. Участници в предходни издания на състезанието вече работят на високо-конкурентни позиции във финансовия сектор, което е поредно доказателство за поддържания висок стандарт в преподаването и обучението на студентите в Стопанска академия.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.