Отварят спортните салони на варненските училища за клубове и граждани

Спортни клубове и граждани може да получат шанс да ползват физкултурните салони на общинските училища във Варна срещу заплащане. Предложението на групата на „Възраждане“ бе одобрено от членовете на постоянната комисия „Младежки дейности и спорт“ към местния парламент. За достъп до школските  спортни салони отдавна настояват клубове, които нямат свои бази, както и родители, които желаят децата им да спортуват близо до домовете им в свободното си време.

За да стане факт решението, е необходима промяна в общинската Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, стана ясно на заседанието. Предстои темата да се гледа и от комисията по собственост и стопанство. Тя трябва да вземе решение дали да разреши на баскетболен клуб „Шоутайм“ да ползва общинска спортна площадка между улиците „Царевец“ и „Мадара“, която според вносителите е подходяща за обучението на малки деца.

Комисията даде положително становище и на искането на Автомобилен спортен клуб  „Роудрънър“ за финансова помощ от 40 000 лв. за организирането на първото състезание „Луда надпревара“ в края на август и началото на септември. Шоуто ще наподобява блъскащите колички в лунапарковете, но ще е с реални автомобили.  

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони