Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Проф. Христов: Комунизмът в учебниците по история е представен манипулативно

Отварят японски център в София през 2019 г.

На работна среща днес на „Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова и изпълнителният директор на Японско-българската асоциация за приятелство и културни връзки Акико Игая обсъдиха двустранното икономическо и културно сътрудничество между България и Япония.

„Пред България и Япония има голям потенциал за развитието на икономически отношения в рамките на ЕС, както и двустранните отношения София-Токио“, подчерта вицепрезидентът. От своя страна, Акико Игая заяви, че за малките и средни предприятия от Япония, България е врата към Европа, съобщиха от прессекретарията на държавния глава.

По време на срещата беше обсъден и проектът за изграждане на японски център „Кизуна“ в София. Илияна Йотова заяви, че съчетаването на културен и бизнес обмен на едно място е прекрасна инициатива. „В този неспокоен и опасен свят, имаме нужда да възпитаме децата си да уважават различните култури, а това ще бъде и един от съществените приноси на център „Кизуна“, допълни вицепрезидентът.

Акико Игая уточни, че бъдещият японски център в българската столица трябва да бъде готов през 2019 година, когато се отбелязват три важни годишнини – 110 години от осъществяване на връзките между българското царско и японското императорско семейство, 80 години от установяването на дипломатическите отношения между Япония и България и 60 години от тяхното възстановяване. Тя допълни, че вече има решение на Столичния общински съвет, както и отредено място за центъра и се очаква подписването на споразумение за неговото изграждане.

Вицепрезидентът оцени програмата за реализирането на центъра като амбициозна и реалистична и подчерта нуждата от структурирана кампания за популяризиране на „Кизуна“ в българските училища. Илияна Йотова подчерта, че бъдещият център ще предостави възможност на учениците да изучават японския език и култура.

Българският вицепрезидент получи покана да оглави инициативен комитет, в който да се включи по един представител от всички учреждения, които са били подпомогнати с безвъзмездни дарения от островната страна. Амбицията на организаторите е представител на императорското семейство на Япония да присъства при откриването на бъдещия японски център в град София.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.