Отварят 9 пункта за пътници, застигнати от виелици

9 временни пункта за настаняване на преминаващи, попаднали в кризисна зимна ситуация, отваря отново Община Търговище. Местата за настаняване при бедствия са в села по основните пътните направления на територията на общината. Това са: Дралфа, Макариополско, Бистра, Буховци, Алваново, Надарево, Кралево, Пролаз и Лиляк.

Помещенията са в кметствата и са оборудвани с отоплителни материали, за да посрещнат при нужда, застигнати от снежни бури пътници. За центровете отговарят кметовете на населените места, които са във връзка с общинския щаб и съответните служби, за да се реагира своевременно за настаняването на хора, останали в колите си при затворени пътищата и други ситуации.

В областния център също има кризисен център, в който се настаняват бездомни хора. Капацитетът му е 7 места.

От местната администрация в Търговище съобщават, че е направен преглед на готовността за зимата и доставените материали за поддръжка и обезопасяване на пътищата.

Общинската пътната мрежа и тази година е разпределена на участъци, за които ще се грижат основно строителни фирми и земеделски производители, които разполагат с нужната техника, базирана по съответните направления. 220 км са разпределени между тях след обществена поръчка, която покрива и този сезон.

Дейността им ще се следи от кметовете и наместниците, а плащането ще бъде след свършена работа и второ ниво на контрол за свършената работа.

Градът, както обикновено, ще се почиства от общинското предприятие БКС.

Коментари

Задължително поле