Пожарникар катастрофира в Търговищко, тежко ранена е руска гражданка

Директор на училище отстранен, 62% от учениците му не били в час

„Левски“ се закани на „Лудогорец“

Президентът към олимпийските отбори по природни науки: Надеждата за България е в огромния потенциал на младите хора

29-годишна и баща й пострадаха при катастрофа

Разходите за ток на „В и К“ скочиха с 10-15 на сто месечно

Неизправност или липса на вода може да е причина за взрива на бойлер в Шумен Засегната е и съседната къща

Белодробна болест е най-вероятната причина за смъртта на 13-годишната ученичка във Враца

Бизнесът настоява за разваляне на договорите с американските централи

5 години затвор и глоба от 5 000 лева за изнудвач от Горна Митрополия

45 души от Варненско се разболяха от туберкулоза за година

ГЕРБ внесоха в НС проект за промени в Наказателния кодекс за изгарянето на отпадъци (ВИДЕО)

Софи Маринова се забули (СНИМКА)

Прокуратурата проверява инцидента с детето, паднало в изкоп във Велинград

Наум Шопов и Теа Минкова показаха дъщеря си

Отвлеченото от баща си в Унгария българче може да бъде заведено в Ливан

„Имам възможност да разговарям с Ема, но ми разрешават да говоря с нея само за около пет минути на ден”, каза майката на изчезналото момиченце Деница Димитрова пред БТВ.

Момиченцето е на годинка и девет месеца и е изведено от страната от баща си, унгарски гражданин, без разрешението и знанието на майката. Детето в момента се намира в Унгария.

Бащата на момиченцето в момента е в годишен отпуск, който ще продължи до 20 септемри. През останалото време живее и работи в Ливан.

„Той се прави на много добър и всеотдаен баща в Унгария, но аз не знам какво ще се случи след един месец. Както може да я отведе от страната без аз да знам, така ще я заведе и във втора, трета държава”, допълва Деница. Според нея в такъв случай детето й ще бъде неоткриваемо.

„До момента не ми е отказвана среща с нея, но аз съм в една ситуация, в която родителите на съпруга ми знаят, че финансово няма как да си позволя да пътувам до Унгария.“

По думите на Деница поканите на родителите му звучат повече като ултиматум, защото всеки път й казват да донесе всички вещи на детето, тъй като „Унгария е неговия дом”.

„Детето е изведено напълно легално от страната. На Гранични полиция са представени унгарски паспорт и унгарско съдебно решение. Проблемът е, че унгарския съд е издал тези документи, въпреки че детето няма никаква връзка с Унгария. Това е грубо нарушение от тяхна страна”, смята Николай Николов, който представлява Деница в съда.

Защитникът допълва, че се надява българският съд да издаде ограничителна заповед въз основа на принудителното изкарване от страната, което се счита за насилие над дете.

„Тогава се задейства регламент, според който детето се взима независимо какви са родителските права и на кой е поверено”, пояснява той.

„Сега като разговарям с дъщеря си няма как да й кажа, че всичко ще бъде наред. Старая се да пазя присъствие и й задавам обичайните въпроси – „къде ти е носленцето? къде ти е устичката?” и й казвам, че я обичам”, споделя Деница.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.