Отвориха за движение АМ "Тракия" между Карнобат и Бургас

Автомагистрала „Хемус” е затворена за тежкотоварните автомобили

Обилен сняг, бурен вятър и ниски температури блокираха част от пътищата в страната. Няма бедстващи хора, на всички, които са подали сигнали им е оказана помощ.

В 7 ч. тази сутрин беше отворена за всички МПС магистрала „Тракия” между Карнобат и Бургас, предаде БТВ. Снощи пътят беше затворен заради силен вятър и нулева видимост. Възстановено е и движението на всички МПС по път III-208 от разклон Ветрино до гр. Провадия, в област Варна, както и по път III-6009 в участъка разклон Миролюбово - Изворище от км 0+000 до км 9+100, в област Бургас.

В района на София автомагистрала „Хемус” е затворена за движение за тежкотоварните автомобили.

Тежка остава обстановката в Добричка област, всички основни пътни артерии са затворени, като едиснтвената отсечка отвоерна за движение е от Добрич за Варна. Подадени са 10 сигнала за закъсали автомобили, на всички им е оказана помощ.

Прогнозата за следващите 3 дни е за усложняване на обстановката от очакваните средиземноморски и атлантически циклони, които ще преминат над страната. Температурите ще паднат до минус 15, минус 20 градуса, което е предпоставка за поледици, предупреждават от пътната агенция. От там призовават шофьорите да не тръгват на път, ако не се налага.

Коментари

Задължително поле