Отвориха предсрочно възлов булевард в Пловдив след ремонт

Южното платно на възловия булевард „Санкт Петербург“ в Пловдив бе отворено за движение на автомобили и то с цяла седмица по-рано от крайния срок за завършване на преасфалтирането и ремонта на пътната артерия. Лично градоначалникът на Пловдив Иван Тотев заедно с районните кметове на „Източен“ Николай Чунчуков и „Тракия“ Костадин Димитров премахнаха в петък загражденията и знаците, спиращи преминаването в отсечката от ул. „Лев Толстой“ до кръговото кръстовище с бул. „Освобождение“. Преасфалтирането й глътна 600 000 лв. от бюджета на общината.
От тази събота се възстановявя и основният маршрут на автобусите с номера 9, 18, 24, 29 и 44 от вътрешноградския транспорт и те ще се движат по разписание. През следващата седмица се предвижда да бъде сменена светофарната уредба на кръстовището на бул. „Санкт Петербург“ с улиците „Лев Толстой“ и „Проф. Цветан Лазаров“ и стадиона в парк „Лаута“, да се възстановят счупените антипаркинг колчета и да бъде положена и термопластична маркировка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.