Отвориха 12 безплатни трапезарии в Пловдив

Кметът Тотев даде старт на социалната програма "Топъл обяд"

Дванадесет социални трапезарии отвориха врати в Пловдив, където жители на града под тепетата с месечни доходи под 300 лв. ще се хранят безплатно и ще получават топъл обяд от 3 октомври до 30 април 2017 г. в работните дни от понеделник до петък.

безплатни трапезарии Пловдив

"Капацитетът на програмата е за 2060 души, а до момента са се записали 1850 социално слаби пловдивчани", обяви зам.-кметът по социалната политика Георги Титюков, който даде символичен старт на една от социалните трапезарии заедно с градоначалника Иван Тотев.

Двамата лично отсипаха супа и основно ястие с месо на първата жена от опашката, извила се пред Домашния социален патронаж в район "Западен". В супата или в основното ястие ще има задължително месо, а освен това на социално слабите се полага и четвърт хляб, а при икономии ще им бъде осигурен и десерт. В програмата могат да кандидатстват хора с помощи за отопление, самотно живеещи с доход до 300 лв., неосигурени майки, бездомни, скитащи лица и др.

Огромни опашки за безплатен топъл обяд от супа, основно ястие с месо и 1/4 хляб се извиха в понеделник пред двете социални трапезарии в район "Източен" в Пловдив, на чиято територия се намира най-големият ромски квартал у нас - "Столипиново". Лично районният кмет Николай Чунчуков инспектира качеството на предлаганата храна и как върви раздаването й.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони