Ген. Венцислав Мутафчийски в отговор на „Труд“: В САЩ са направили достоверни тестове за антитела

Ген. Мутафчийски: Дай боже БЦЖ да действа срещу коронавирус, ние сме най-ваксинираната държава

Какво попитала една мисирка Генерала?

Михаил Околийски, СЗО: Правилна беше отмяната на заповедта за задължително носене на маски

ООН: До 25 млн. работни места могат да бъдат изгубени по света заради пандемията Коронавирусът отнема животите и препитанието на хората, нужна е солидарност, каза Гутереш

КЕВР трябва да обяви с колко окончателно ще поевтинеят газът и парното

Нови 5450 случая на Covid-19 в Германия

Менда Стоянова: Лимитът на дълга до 10 млрд. лв. ще бъде горещият картоф, който БСП ще прехвърля от ръка на ръка

Д-р Николай Костов: Вече има всякакви маски по аптеките

33 нови случая на коронавирус у нас 20 души са излекувани от COVID-19

Първи заразен мигрант в лагер в Гърция

В Ню Йорк освободиха предсрочно 900 затворници

Нови случаи на коронавирус по света

Рекорден брой жертви на коронавируса в САЩ, властите прогнозират между 100 и 240 хил. починали Ще преминем през много тежки две седмици, каза Тръмп

13-годишно момче почина от коронавирус във Великобритания Няма сведения той да е имал някакви други заболявания

„отГОворните“ събраха над 30 доброволци за почистване на пътя към хижа Божур в Горна Оряховица

30 човека събраха над 20 чувала с боклук при почистването на пътя към хижа Божур в Горна Оряховица, което младежите от кауза „отГОворните“ организираха. Инициативата е част от националната кампания „ФАС OFF“ или „Да поставим боклука на мястото му“, която цели да се справи със замърсяването на обществените пространства като плажове, паркове и екопътеки.

„Основната идея е да си почистим пътеките и района около хижа Божур и да ни е приятно лятото, да идваме тук да си спортуваме, да отдъхваме“, каза Даниел Божанков от „отГОворните“. Той подчерта, че всичкия събран отпадък е хвърлен в природата от хората и затова се надява чрез кампанията да изпратят послание за запазване на чистотата. „Трябва ние да предприемем нещо, а не да чакаме все на някой друг или да казваме това трябва да се направи, онова трябва да се свърши и да сочим кой да го направи. В крайна сметка ние сме хората, ние сме държавата, в наши ръце е да живеем в чисти населени места“, каза Божанков.

Това е поредното почистване, което „отГОворните“ организират през настоящата година. Идеята на младите хора е кампаниите за почистване да станат периодични, всеобхватни и да съдействат за екологичното образование на подрастващите, за формиране екологично мислене, привличане на съмишленици за общото благо, формиране на отговорност и ангажираност за опазване и съхраняване на Горна Оряховица.

Акцията завърши на поляната през хижа Божур, където доброволците прекараха остатъка от слънчевия ден в игри и забавления.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.