Доналд Туск и Ангела Меркел разговаряха по телефона с Володимир Зеленски

Мехмет Акиф Алакурт ядоса турските жени

Бизнесът срещу саботажа на зимния туризъм Не можем да очакваме хората да се върнат след 4 часа чакане на лифта, категоричен е зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 април 2019

„Хемус” задминава Плевен след 3 години (обзор)

Сантра стана телевизионна водеща

Велико Търново домакинства националната дискусия „Общини БГ 2030“

Валентин Николов: В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в „Марица-изток“

Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор) Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лева до 25 април

ГЕРБ отстъпиха за адвокатските доноси

Проф. Румен Гечев: Проблемът на днешното управление не е в 10 или 30 апартамента, а че има милиардни загуби от нереализираните проекти

Рибари ще стават туроператори Турски сафрид по 7 лв. килото заля пазара

Вебер ще спира „Северен поток 2”

Нова партия ще агитира за „оставане” в ЕС

„отГОворните“ събраха над 30 доброволци за почистване на пътя към хижа Божур в Горна Оряховица

30 човека събраха над 20 чувала с боклук при почистването на пътя към хижа Божур в Горна Оряховица, което младежите от кауза „отГОворните“ организираха. Инициативата е част от националната кампания „ФАС OFF“ или „Да поставим боклука на мястото му“, която цели да се справи със замърсяването на обществените пространства като плажове, паркове и екопътеки.

„Основната идея е да си почистим пътеките и района около хижа Божур и да ни е приятно лятото, да идваме тук да си спортуваме, да отдъхваме“, каза Даниел Божанков от „отГОворните“. Той подчерта, че всичкия събран отпадък е хвърлен в природата от хората и затова се надява чрез кампанията да изпратят послание за запазване на чистотата. „Трябва ние да предприемем нещо, а не да чакаме все на някой друг или да казваме това трябва да се направи, онова трябва да се свърши и да сочим кой да го направи. В крайна сметка ние сме хората, ние сме държавата, в наши ръце е да живеем в чисти населени места“, каза Божанков.

Това е поредното почистване, което „отГОворните“ организират през настоящата година. Идеята на младите хора е кампаниите за почистване да станат периодични, всеобхватни и да съдействат за екологичното образование на подрастващите, за формиране екологично мислене, привличане на съмишленици за общото благо, формиране на отговорност и ангажираност за опазване и съхраняване на Горна Оряховица.

Акцията завърши на поляната през хижа Божур, където доброволците прекараха остатъка от слънчевия ден в игри и забавления.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.