Отдават спирките в София на концесия

Фандъкова иска КАТ да не регистрира коли без катализатори

Западният парк и тунелът под НДК ще бъдат ремонтирани догодина

Столицата е готова за зимата, глоби от 2000 лв. за непочистен сняг грозят фирмите

Всички спирки на градския транспорт в София се очаква да бъдат отдадени на коцесия. Вече е подготвена и процедура. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. “Имам уверение от СОС, че предложението ще бъде разгледано”, увери Фандъкова. Тя се надява с инвестициите, които Общината не може да си позволи, да бъдат подменени всички стари спирки.

Миналата година в комисиите на Столичния общински съвет се реши да се направи ново проучване за възможностите броя спирконавеси да бъде увеличен, а рекламните елементи-намалени, обясни общинският съветник Зафир Зарков. Тогава се предвиждало почти заменяне на съществуващите спирки, а идеята сега е те да са със 100 повече. Предвиждат се поне 1200 спирконавеса, а за този който предложи повече, концесионната процедура дава предимство. Единен критерий за изработката е дал главният архитект на София Здравко Здравков. Идните две седмици ще бъде направен последния финансово икономически анализ и ако той е благоприятен, до края на годината идеята ще влезе отново за обсъждане в комисиите на СОС.

Фандъкова съобщи и, че снегопочистващите фирми е София са готови за зимата. Те ще плащат 2000 лв. глоба, ако спирка не е почистена в 7,30 ч. сутринта. Кметът заяви и желанието си КАТ да не регистрира коли без катализатори. Целият Западнен парк и тунелът под НДК ще бъдат ремонтирани догодина, увери Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България