Шефът на КЕВР: Топлоенергията няма да поскъпне двойно

Жена, с над 3 промила алкохол, катастрофира в София

Навесът на метростанция „Ломско шосе“ протече

Българинът с имение в Бевърли Хилс го купил за 24 млн. долара повече отколкото предишния собственик

Благо Джизъса чете за духовния живот

Община Търговище пуска търг за отдаване под наем на 366 имота за земеделски цели

Бригада от 7 души преди 56 години започва изграждането на музей „Етъра“ в Габрово Уникалната културна институция е отворена на 7 септември 1964 година и досега е посетен от почти 13 700 000 души

Десет забележителни личности от Елена са били депутати в Учредителното събрание

Спипаха дядо с незаконни пищови в ломско село

Общо 12 800 лв. са изплатените глоби за нарушенията на Беър Грилс в Рила

Велико Търново посреща нощта на Възкресение на крепостта Царевец

Пускат новия булевард „Васил Левски“ във Варна за Великден

Сидеров: Евроизборите са сложни заради отрващението на хората от корупционните скандали

Двойно се увеличили делата за убийство в Апелативния съд Търново Тромавата конкурсна система води до голяма натовареност на съдиите

Кметът на Павликени стана заместник-председател на НАЛАС

Отказаха на осъдена за цигари без бандерол да излезе предсрочно от затвора

Окръжният съд в Сливен остави без уважение молбата на лишена от свобода да напусне предсрочно затвора, където изтърпява 6-месечна присъда, съобщиха от съда.
Затворничката поискала през остатъка от 1 месец и 18 дни от наложената й присъда да бъде на свобода, тъй като е излежала повече от половината си наказание. Освен това била трудоустроена, имала и заболявания.
Жената, родом от Варна, била заловена с цигари без бандерол на стойност 2 505 лева, за което получила условна присъда. По време на изпитателния срок полицията я задържала отново за същото престъпление, този път с контрабандни цигари за 1 260,40 лева. За да бъде приведена в сливенския женски затвор, е била обявена за общодържавно издирване. Във връзка с искането й да излезе предсрочно на свобода обаче са събрани доказателства, че тя не се е поправила. Определя се като личност с изграден криминогенен модел на поведение, съществува висока степен на риск да извърши отново престъпление – това са част от мотивите, с които молбата й е била отхвърлена.
Лишените от свобода в България получиха правото сами да подават молби за предсрочното си освобождаване с промени в закона от края на февруари.  До тогава това ставаше само по предложение на специални комисии към затворите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.