Откраднатото от стерилизационната в Кубрат отишло на вторични суровини

На пункт за вторични суровини са открити част от предметите, откраднати от стара стерилизационна на болницата в Кубрат, съобщиха от полицията в Разград.

Както „Труд” съобщи, сигналът за липсите е подаден във вторник тази седмица от служител на болницата. Според описа, предоставен в полицията, били откраднати: 50 барабана за стерилизиране на инструменти, 5 капака за автоклави, 3 спирателни крана, 5 броя манометри и 5 стъклени тръбички за автоклав.

Те били складирани в помещение в задния двор на болничното заведение. През недобре укрепен прозорец на склада били изнесени още през миналата седмица. Криминалистите от Районното полицейско управление в Кубрат открили част от тях в пункт, а от данните станало ясно, че са предадени там на 15 август.

Издирен и задържан е и извършителят на кражбата, който бил от града, но имал постоянен адрес в София. Арестуваният 36-годишен И.В. бил криминално проявен и осъждан.

Все още няма данни на каква стойност е нанесената щета на болницата.

Част от откраднатите неща били за бракуване, но други стояли в склада, за да се ползват за резервни части, поясниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право