Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Откриват Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия

Президентът Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще вземат участие в тържественото откриване на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. В церемонията ще се включи и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. С ритуал ще бъде връчено бойното знаме на възстановеното авиационно училище.

ВВУ бе възстановено на 18 април 2019 г. с решение на Народното събрание, което влезе в сила на 1 януари тази година. На същата дата с президентски указ полковник Юлиян Радойски бе назначен за началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ и повишен във висше военно звание „бригаден генерал“. Преди да бъде възстановено училището бе факултет „Авиационен“ към Националния военен университет „Васил Левски“.

В 11 часа президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще приеме почетния караул, след което ще наблюдава ритуала по връчване на бойното знаме и ще произнесе слово.

Ритуалът по връчване на бойното знаме включва традиция , датираща от 1937 г. Тя ще бъде спазена и днес като министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на Училището ген. Юлиян Радойски ще забият два пирона в дръжката на бойното знаме, олицетворяващи начало и ангажираност към този род войска.

„Да го изведа на национално равнище, на първо място и в международен план да бъде сред първите военни училища в Европа и в света“, каза генерал Радойски за целите, които си е поставил.

За откриването са поканени още военни командири, дългогодишни инструктори-пилоти, преподаватели и военно-родолюбиви организации.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.