Откриват Европейския музикален фестивал Варна 2019

С концерт на един от най-популярните струнни квартети в Европа - Rastrelli Cello Quartet се открива 16-тото издание на Европейския музикален фестивал Варна 2019 в петък. В морската столица ще бъде представен последният проект на „Растрели“ – програмата „От Брамс до Бийтълс“.

Три дни преди да пристигне във Варна за откриването на фестивала премиер-челистът на квартет „Растрели“ - Кира Кравцов споделя :„ За пръв път бяхме във Варна през 2005 г. и оттогава сме изпълнени с уважение към публиката във вашия фестивален град. Оттогава насам сме имали повече стотици концерти по света, имали сме срещи с огромни артисти като Жил Апап и Гьора Фейдман, които ни отвориха пътя към нови музикални светове. Но където и да отидем, продължаваме да носим със себе си духа на Санкт Петербург.“

Във Варна „Растрели“ пристигат след изключително успешно турне в Америка. В концертната им програма за 2019 г. има още над 80 концерта в 15 страни, първите от които в Италия и Германия. Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ на Община Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони