На 13 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 13.11.2019

Повече от един тон пакети с кокаин събраха от атлантическото крайбрежие на Франция (ВИДЕО)

Чехия купува 12 бойни хеликоптера от САЩ

Тръмп и Макрон обсъдиха по телефона Сирия, Иран и срещата на върха на НАТО

Лекуваме се с по-модерни лекарства На извънредно заседание депутатите гласуваха финансовите рамки за НЗОК и ДОО (обзор)

Ураганен вятър в Далмация събори дървета и стълбове, вълните в морето достигнаха 6 метра (ВИДЕО)

КРИБ награди десетте най-добри бизнес лидери (СНИМКИ) "Мистър и Мисис икономика" са Атанас Добрев и Теодора Петкова

Луфтханза се съгласи на арбитраж в спора с кабинния персонал

Прокурист пое болницата в Пазарджик

Роман на Бойка Асиова излезе на турски език

Военни обезвредиха невзривени боеприпаси, открити в различни населени места в страната

Заплатите нараснаха с 11% за година Средното възнаграждение за септември е 1266 лв.

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 13 ноември 2019

Пентагонът обяви сроковете за изтегляне на американските войски от Сирия

Откриват изложение за родители, деца и семейства Family Days Expo в Търново Инициативата обединява над 40 местни и национални фирми, общински и нестопански организации

Фондация Happy Mums, съвместно с Община Велико Търново за втора поредна година организират първото по рода си в Централна Северна България търговско изложение за родители, деца и семейства.

Събитието ще се проведе на 1 и 2 ноември в Дворец на културата и спорта „Васил Левски“ в старата столица. Целта е да обедини на едно място над 40 местни и национални фирми, общински и нестопански организации от регионално и национално ниво, които предлагат стоки и услуги в подкрепа и помощ на семействата през бременността, родителството и отглеждането на децата.

Изложението е посветено на предстоящия празник 21 ноември – Ден на християнското семейство, а целта му е обучаване на младите родители чрез предоставяне на полезна информация и споделяне на семейните ценности по един по-забавен, неформален и развлекателен начин.

Като участник и партньор в изложение Family Days Expo Община Велико Търново подкрепя инициативата и във връзка с отбелязване на 30-та годишнина от подписване на Конвенцията на ООН за правата на детето ще представи развитата мрежа от услуги в подкрепа на деца и техните семейства, както и услуги в домашна среда за възрастни и хора с увреждания, които се предоставят на територията на общината.

Гостите ще имат възможност за консултации с представители на Детска млечна кухня към Община Велико Търново, Общностен център за деца и родители „Царевград“, Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция, като екипът на Център за обществена подкрепа и Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга“ са подготвили ателиета с интересни занимания за децата.

Представители на Общинска администрация ще предоставят информация за услуги за подкрепа в домашна среда – социални и здравни за възрастни хора и хора с увреждания, които предоставя Община Велико Търново.

За първи път тази година в рамките на изложението се организира „Салон на експертите“, където специалисти от различни области ще представят актуални и полезни теми свързани с родителството. В него се включват лекар имунолог, акушер гинеколози, ембриолози, логопед, психолози, специалисти по ранно детско развитие и други. Посетителите на „Салона на експертите“ ще имат възможност да чуят интересни факти в областта на имунологията, да научат как да разпознават ранните признаци за изоставане в развитието на детето, как да подбират и четат приказки на децата и др.

На щанда на Фондация Happy Mums, всяка майка, която има проблеми или въпроси свързани с кърменето ще може да се обърне към акушерки специалисти по лактация.
В изложението ще се включат и фирми, предлагащи стоки за бебеносене, водещи козметични марки и фирми произвеждащи здравословни и екологично чисти храни.
За доброто настроение на посетителите организаторите са подготвили много изненади и интересни състезания, томболи, специално обособена зона с монтесори играчки, сапунена работилничка, подходаящи за деца от различни възраст и уъркшопи за родители.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.