Откриват изложение за родители, деца и семейства Family Days Expo в Търново

Инициативата обединява над 40 местни и национални фирми, общински и нестопански организации

Фондация Happy Mums, съвместно с Община Велико Търново за втора поредна година организират първото по рода си в Централна Северна България търговско изложение за родители, деца и семейства.

Събитието ще се проведе на 1 и 2 ноември в Дворец на културата и спорта „Васил Левски“ в старата столица. Целта е да обедини на едно място над 40 местни и национални фирми, общински и нестопански организации от регионално и национално ниво, които предлагат стоки и услуги в подкрепа и помощ на семействата през бременността, родителството и отглеждането на децата.

Изложението е посветено на предстоящия празник 21 ноември – Ден на християнското семейство, а целта му е обучаване на младите родители чрез предоставяне на полезна информация и споделяне на семейните ценности по един по-забавен, неформален и развлекателен начин.

Като участник и партньор в изложение Family Days Expo Община Велико Търново подкрепя инициативата и във връзка с отбелязване на 30-та годишнина от подписване на Конвенцията на ООН за правата на детето ще представи развитата мрежа от услуги в подкрепа на деца и техните семейства, както и услуги в домашна среда за възрастни и хора с увреждания, които се предоставят на територията на общината.

Гостите ще имат възможност за консултации с представители на Детска млечна кухня към Община Велико Търново, Общностен център за деца и родители „Царевград“, Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция, като екипът на Център за обществена подкрепа и Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга“ са подготвили ателиета с интересни занимания за децата.

Представители на Общинска администрация ще предоставят информация за услуги за подкрепа в домашна среда - социални и здравни за възрастни хора и хора с увреждания, които предоставя Община Велико Търново.

За първи път тази година в рамките на изложението се организира „Салон на експертите“, където специалисти от различни области ще представят актуални и полезни теми свързани с родителството. В него се включват лекар имунолог, акушер гинеколози, ембриолози, логопед, психолози, специалисти по ранно детско развитие и други. Посетителите на „Салона на експертите“ ще имат възможност да чуят интересни факти в областта на имунологията, да научат как да разпознават ранните признаци за изоставане в развитието на детето, как да подбират и четат приказки на децата и др.

На щанда на Фондация Happy Mums, всяка майка, която има проблеми или въпроси свързани с кърменето ще може да се обърне към акушерки специалисти по лактация.

В изложението ще се включат и фирми, предлагащи стоки за бебеносене, водещи козметични марки и фирми произвеждащи здравословни и екологично чисти храни.

За доброто настроение на посетителите организаторите са подготвили много изненади и интересни състезания, томболи, специално обособена зона с монтесори играчки, сапунена работилничка, подходаящи за деца от различни възраст и уъркшопи за родители.

Коментари

Задължително поле