Откриват новата зала с живи пеперуди в Природонаучния музей в Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев и заместник-министърът на културата Амелия Гешева ще открият на 18 септември (понеделник) в Регионалния Природонаучен музей в града под тепетата новата зала с живи пеперуди и обновения планетариум с реално 3D изображение.

За първи път в България ще бъде отворена постоянна експозиция на живи пеперуди, представени в естествена среда, наподобяваща джунгла с тропични растения, езеро и водопад, похвалиха се от Природонаучния музей край Дондуковата градина. В новата зала „Тропик” ще има над 400 екзотични пеперуди от 15 вида, както и 40 вида растения (палми, папрати, орхидеи и други). В планетариума на Регионалния Природонаучен музей ще бъде презентиран за първи път новият 3D филм на National Geographic – „Sea monsters”, който е с реално 3D изображение.

Във връзка с новите придобивки в Регионален природонаучен музей - Пловдив се организират фотографска изложба на тема „Красивите пеперуди на България”, мултимедийна презентация и работилница за детски рисунки, вдъхновени от най-впечатляващите обитатели на новата зала „Тропик”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони