Откриват Шестата „АртРозалиада” във Велико Търново

Предстои Шестата „АртРозалиада – живописен пир на виното” във Велико Търново. Мащабната изложба ще бъде официално открита в залите „Рафаел Михайлов” на 14 февруари. 110 са авторите, включили се в събитието, което цели да представи чрез изкуство вечните теми за любовта и опиянението. 140 живописни платна и рисунки, 22 скулптури, инсталационни форми и видео-арт са изпълнили цялата експозиционна площ на левия корпус на комплекса в центъра на старата столица.

За втора поредна година в изложбата има и международно участие. Своето творчество в това издание ще презентират 22-ма автори от Университета в Прищина, както и техни колеги от Испания и Македония. „Изложбата ни е насочена към всички университети по изкуствата. Посланието – естетическа наслада от съприкосновението с изкуството, но и мотивационен акт към младите хора, популяризирането на тяхното творчество. Не сме насочени към злободневието на деня, търсим извечните ценности”, казват организаторите.

Експозицията „АртРозалиада”, която се провежда под патронажа на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и ректора на ВТУ проф. Христо Бонджолов, ще остане отворена за посетители до 12 март.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.