Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Откриват Шестата „АртРозалиада” във Велико Търново

Предстои Шестата „АртРозалиада – живописен пир на виното” във Велико Търново. Мащабната изложба ще бъде официално открита в залите „Рафаел Михайлов” на 14 февруари. 110 са авторите, включили се в събитието, което цели да представи чрез изкуство вечните теми за любовта и опиянението. 140 живописни платна и рисунки, 22 скулптури, инсталационни форми и видео-арт са изпълнили цялата експозиционна площ на левия корпус на комплекса в центъра на старата столица.

За втора поредна година в изложбата има и международно участие. Своето творчество в това издание ще презентират 22-ма автори от Университета в Прищина, както и техни колеги от Испания и Македония. „Изложбата ни е насочена към всички университети по изкуствата. Посланието – естетическа наслада от съприкосновението с изкуството, но и мотивационен акт към младите хора, популяризирането на тяхното творчество. Не сме насочени към злободневието на деня, търсим извечните ценности”, казват организаторите.

Експозицията „АртРозалиада”, която се провежда под патронажа на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и ректора на ВТУ проф. Христо Бонджолов, ще остане отворена за посетители до 12 март.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.