Откриват обновения площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград

Снимка: Архив

С тържествена церемония, водосвет и богата музикално-танцова програма ще бъде открит обновеният площад „Георги Измирлиев” в Благоевград. Кметът д-р Атанас Камбитов, символично ще пререже лентата на ремонтираното площадно и подплощадно пространство.

Събитието, на което ще има и много изненади, ще е на 11 март от 17.30 часа, съобщиха от общината.

След отслужването на тържествения водосвет жителите и гостите на града ще могат да се насладят на музикално-танцова програма, със запомнящи се изпълнения.

Участие ще вземат емблемата на Благоевград Ансамбъл „Пирин“, деца от Клуб по художествена гимнастика „Пирин“, Биг Бенд-Благоевград и талантливата певица Александрина Механджийска.

Площад „Георги Измирлиев“ бе изцяло ремонтиран и обновен по проект „Благоустрояване на градската среда“ по Оперативна програма „Региони в растеж”. Пространството пред сградата на Община Благоевград не бе ремонтирано от самото му създаване, повече от 30 години. Подновена бе подземната инфраструктура, старите плочки бяха заменени с нови, ремонтирани са фонтаните, облагородени са и зелените площи. Само преди месец бе открита и ремонтираната сграда на общинската администрация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони